Onderhoud van zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvrij. De meeste zonnepanelen zijn zelf reinigend en hebben bijna geen onderhoud nodig. Het is wel raadzaam om met regelmaat de opbrengst van de zonnepanelen te controleren en af en toe een technische controle te laten doen.

Gratis zonnepanelen offertes aanvragen?


Technische controle zonnepanelen


Het onderhoud van zonnepanelen vrij eenvoudig en hoeft niet vaak te gebeuren. Om de levensduur zo lang mogelijk te houden en om het maximale rendement te behouden is het verstandig om een paar keer per jaar een technische controle te laten doen en ze te laten poetsen. Bij de technische controle worden alle kabels en koppelstukken nog eens goed nagelopen of deze geen mankementen vertonen en er wordt nagegaan of er geen paneelbreuken in de zonnepanelen aanwezig zijn.

zonnepanelen stadion

Poetsen van de zonnepanelen


Het poetsen van de zonnepanelen is erg belangrijk omdat dit de levensduur van de zonnepanelen verlengt. Daarnaast brengen schone zonnepanelen meer energie op dan vieze zonnepanelen. Vieze zonnepanelen zorgen voor een mindere opname van zonne-energie. Dit kunnen bladeren of takken zijn. Maar ook kunnen de zonnepanelen minder energie opnemen wanneer er veel vogelpoep op zit.

Afhankelijk van de zonnepaneel leverancier wordt er soms ook een technische controle en poetsbeurt aangeboden bij het aanschaffen van de zonnepanelen. U kunt dit natuurlijk ook zelf doen, maar wilt u geen risico lopen dan kunt u het beste het onderhoud van zonnepanelen door een erkende zonnepanelen leverancier laten doen.

Gratis zonnepanelen offertes aanvragen?