Zonnepanelen 2017

In 2016 was het voor particulieren mogelijk om 21% BTW terug te krijgen op het aanschaffen en installeren van hun zonnepanelen. In 2017 geldt deze regeling opnieuw. Waarom is deze regeling voor particulieren voordeliger dan de subsidies uit het verleden?

BTW teruggave voor zonnepanelen

Het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen is een vrij grote investering. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en de oppervlakte van het dak ben je er zeker enkele duizenden euro’s aan kwijt. Toch betaalt deze investering zich binnen enkele jaren terug. Uiteindelijk verbruik je veel minder energie, wat beter is voor het milieu en je portemonnee. Ook de afhankelijkheid van energiebedrijven is voorgoed verleden tijd. Bovendien krijgen particulieren in 2017 de volledige BTW (21%) op het aanschaffen van de zonnepanelen terug.

Volledig aanschafbedrag terug

Mede vanwege de BTW-regeling loont het absoluut om zonnepanelen te plaatsen. Bovendien is het financieel aantrekkelijker dan de subsidies op zonnepanelen uit het verleden. Je krijgt namelijk het volledige BTW-bedrag over de aanschafbedrag terug, terwijl subsidies vaak maar een gedeelte van het bedrag vergoeden. Desondanks is het bij sommige gemeentes nog steeds mogelijk om een subsidie aan te vragen. En is het een percentage van het aanschafbedrag. Ook bedragen van €500 euro tot €1000 euro zijn vaak geen uitzondering. Dit scheelt uiteraard behoorlijk in de portemonnee.

Voordelige lening voor zonnepanelen

Particulieren die via hun zonnepanelen stroom leveren aan het elektriciteitsnet hebben recht op deze BTW-regeling. Ze hoeven zich echter niet te laten registreren bij de Kamer van Koophandel, alleen aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst. Ook interessant is dat je als wooneigenaar gebruik kunt maken van de zogeheten EnergieBespaarlening. Dit houdt in dat je geld kunt lenen voor zonnepanelen tegen een lage rente.

Zonnepanelen experts vergelijken?

Benader installateurs uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.