Montagesysteem

Alleen zonnepanelen zijn niet voldoende om energie op te wekken. Een compleet PV-systeem is minstens zo belangrijk. Die zorgt namelijk voor het gehele proces van zonlicht naar apparaat. Ook omvormers zijn essentieel voor het functioneren van zonnepanelen. Samen met de zonnepanelen moeten deze onderdelen vakkundig geïnstalleerd worden. Ze worden geplaatst door middel van montagesystemen, ook wel onderconstructies genoemd.

Het belang van montagesystemen

Het rendement van je zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad en de locatie van je zonnepanelen op het dak. Tegenwoordig heb je de keuze uit diverse systemen en producten. Zorg ervoor dat een of meerdere keurmerken hebben. Dit betekent dat de materialen veilig en van hoge kwaliteit zijn. Voor schuine daken of dakpannen daken is een onderconstructie die goed bestand is tegen de wind bijvoorbeeld erg geschikt. De wind kan namelijk zorgen voor flinke temperatuurverschillen. Dit heeft een negatieve invloed op het rendement van je zonnepanelen.

Kies voor ervaren installateurs

Het kiezen van een bepaald montagesysteem is best een lastige klus. Je kunt dan ook het beste advies vragen bij specialisten uit de regio. De ervaren installateurs vertellen je graag alles over hun werkzaamheden. Tijdens het monteren gebruiken ze een flinke hoeveelheid gereedschappen, waaronder tussen- en eindpaneelklemmen.

Altijd op maat gemaakt

Zonnepanelen installateurs gebruiken een montagesysteem voor allerlei soorten daken. Niet alleen voor schuine daken, maar ook voor golfwand daken en damwand daken. Een veelgebruikt en betrouwbaar montagesysteem is het Duitse Kletter. Deze onderconstructie wordt aan het dak geschroefd met sterke aluminium klemmen. Montagesystemen worden altijd op maat gemaakt, en maken gebruik van specifieke gereedschappen. Zo is het bij golfschroeven zeer belangrijk dat de stokschroef in de gording wordt bevestigd. Een specialistische klus dus.

Zonnepanelen experts vergelijken?

Benader installateurs uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.