Verlengde garantie

Zonnepanelen zijn een duurzame en belangrijke investering. Hopelijk heb je er de komende jaren veel profijt van. Helaas komt het wel eens voor dat de installaties op je dak beschadigd raken. Na een flinke storm of meerdere regenbuien kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaan met vocht. Ook bliksem vormt vanwege de kans op kortsluiting en zelfs brand een risico. Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het dan ook belangrijk om te letten op garantie. Vaak heb je de optie om verlengde garantie aan te vragen. Wat houdt dit in?

Verlengde garantie

Zonnepanelen kosten vaak duizenden euro’s. Als het goed is verdien je dit bedrag binnen 8 tot 10 jaar weer terug. Toch is het een flinke investering waar je goed bij na moet denken. Let bij het inschakelen van een installatiebedrijf bijvoorbeeld altijd op de garantie. Hoeveel jaar garantie bieden ze, en is het mogelijk om verlengde garantie te regelen? Zonnepanelen van hoge kwaliteit blijven gemiddeld 20 tot 25 jaar goed. De afgelopen jaren is hun kwaliteit en levensduur bovendien sterk verbeterd. Toch is de gemiddelde garantie op producten, waaronder zonnepanelen, vaak maar 2 jaar. Voor zonnepanelen is dit eigenlijk veel te weinig. Zodoende is het handig om de garantie te verlengen met bijvoorbeeld 20 of 25 jaar.

Zet de garantievoorwaarden op papier

In Nederland bevinden zich tientallen installatiebedrijven die zich hebben gespecialiseerd in zonnepanelen. Je wilt uiteraard de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je zonnepanelen. Voor een overzicht kun je het beste onze offerte service gebruiken. Heb je eenmaal een installateur gekozen? Dan is het zeer belangrijk om goede afspraken te maken. Zet de garantievoorwaarden bijvoorbeeld altijd op papier of via de email. Vraag daarnaast altijd aan de installateur hoe je de garantie moet claimen. Zo kun je er ook na 20 of 25 jaar op terugvallen, mochten de zonnepanelen onverhoopt kapot gaan.

Zonnepanelen experts vergelijken?

Benader installateurs uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.