Voor agrariërs

Steeds meer agrariërs in Nederland maken gebruik van zonnepanelen. Wellicht heeft u zelf een agrarisch bedrijf. Het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen levert allerlei voordelen op. Zo bespaart u zowel energie als geld. Bovendien dragen ook agrarische bedrijven op deze manier bij aan een duurzame toekomst.

Duurzame investering

Agrarische bedrijven gebruiken over het algemeen veel stroom. Dankzij zonnepanelen gebeurt dit op een duurzame manier. Zonnepanelen zijn voor agrariërs dan ook een belangrijke investering. Op de lange termijn hoeft u namelijk nog zeer weinig te betalen voor je energie. Zonnepanelen werken bovendien altijd. Ook wanneer de zon niet schijnt in Nederland zorgen ze toch voor genoeg energie. Dit omdat de panelen op licht werken. Eventueel is er ook een accu beschikbaar om voor voldoende stroom en energie te zorgen.

Lage kosten voor grote zonnepanelen systeem

De kosten van zonnepanelen voor agrariërs zijn relatief laag. Des te meer een reden om het aanschaffen van deze duurzame producten te overwegen. Over het algemeen plaatsen de meeste agrariërs namelijk grote systemen op het dak van hun boerderij, loods of stallen. De vaste kosten voor een groot systeem zijn echter even hoog als voor een klein systeem. Dit betekent dat je uiteindelijk dus goedkoper uit bent.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen werken het beste op een dak met veel ruimte. Agrarische bedrijven hebben meestal geen gebrek aan oppervlakte. Bij kleine bedrijven of woningen is voldoende oppervlakte voor zonnepanelen vaak een probleem. Alle voordelen van zonnepanelen voor agrariërs even op een rij:

  • Je bespaart veel energiekosten
  • Je profiteert van belastingtechnische voordelen, zoals de BTW teruggave van 21 procent
  • Een groot zonnepanelen systeem is gemiddeld minder duur dan een klein zonnepanelen systeem
  • Agrarische bedrijven hebben vaak genoeg plek voor zonnepanelen
  • Je bent voor stroom en energie voortaan niet meer afhankelijk van de energiemaatschappij

Zonnepanelen experts vergelijken?

Benader installateurs uit jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend.