Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen 2-onder-1 kap woning

Zonnepanelen zijn geschikt voor verschillende soorten woningen. Zo zijn de panelen onder andere terug te vinden op de daken van hoekhuizen, vrijstaande huizen en tussenwoningen. Misschien ben je de trotse eigenaar van een mooie 2-onder-1 kap woning. Ook in dat geval zou je het plaatsen van zonnepanelen kunnen overwegen. Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op een 2-onder-1 kap woning?

Type dak van de 2-onder-1 kap woning

Bij het plaatsen van zonnepanelen dien je goed rekening te houden met het dak. Let bijvoorbeeld goed op het type dak van je woning. Zonnepanelen passen bijvoorbeeld prima op platte, rieten of schuine daken. Soms worden de panelen ook bevestigd aan een gevel. Het nadeel hiervan is wel dat het ten koste gaat van het rendement.

Plaats de zonnepanelen op een gunstige plek

Het is belangrijk om voldoende rendement te halen uit je zonnepanelen. Het is immers een flinke investering die je zo snel mogelijk terug wilt verdienen. Zodoende dien je de zonnepanelen zo gunstig mogelijk te plaatsen op het dak van je 2-onder-1 kap woning.

Voldoende oppervlakte

Zonnepanelen moeten natuurlijk genoeg ruimte hebben op het dak. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van je 2-onder-1 kap woning. De panelen werken namelijk het beste op voldoende oppervlakte. Bovendien zijn ze met een gemiddelde grootte van 1.65 m2 niet bepaald klein, meestal heb je er toch wel een stuk of 14 nodig.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs