Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Alternatieve energie

De meeste woningen zijn voorzien van grijze energie. Deze energie wordt vaak opgewekt in energiecentrales. Het opwekken van energie kost vaak fossiele brandstoffen. Doordat de aarde wordt uitgeput worden deze brandstoffen steeds duurder. Als u niet meer gebruik wilt maken van grijze energie dan kunt u overstappen op alternatieve energie. Dit bespaart u niet alleen veel geld in uw portemonnee, maar het bespaart ook veel in het milieu. Grijze energie is niet milieuvriendelijk en stoot veel CO2 uit. Door te kiezen voor alternatieve energie bespaart u CO2 en verlaagt u de uitstoot. Naast dat u kunt investeren in alternatieve energie is het ook belangrijk om uw huis goed te isoleren. Wanneer uw huis goed geïsoleerd is hoeft u ook minder te stoken. Dit is ook weer beter voor het milieu en uw stookkosten.

Wat is alternatieve energie?

De meeste alternatieve energie wordt groene energie genoemd. U kunt overstappen op een groene energieleverancier, maar qua kosten bespaart u niet veel. Als u echt veel geld wilt besparen met alternatieve energie dan kunt u het beste kiezen voor zonne-energie. Met zonne-energie wekt u zelf energie op en regelt u de stroom met natuurlijke bronnen zoals zonlicht. Als er even geen zonlicht aanwezig is dan kunt u als nog gebruik maken van de stroom bij uw energieleverancier. U kunt tot wel 100% procent van uw eigen stroom opwekken. Dit bespaart u weer op uw energierekening waardoor alternatieve energie winstgevend wordt.

Wat is een slimme energiebron voor thuis?

Alternatieve energie voor thuis wordt meestal gegenereerd door de zon. De zon levert warmte en deze warmte kan worden omgezet tot elektriciteit. Alternatieve energie voor thuis hoeft niet alleen elektriciteit te leveren. U kunt bijvoorbeeld een zonneboiler laten aansluiten en hiermee uw huis voorzien van warm water. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt alternatieve energie thuis gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een warmtepomp aanschaffen welke de warmte vanuit de grond gebruikt om uw huis op te warmen. Als u kiest voor alternatieve energie voor thuis dan kunt u hierin ondersteuning krijgen. De overheid investeert graag in alternatieve energiebronnen. Dit betekent dat u ook een zonnepanelen subsidie kunt krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen. Mocht dit nog niet voldoende zijn om uw investering rond te maken dan kunt u beroep doen op de gemeente. De meeste gemeentes hebben een subsidie voor alternatieve energiebronnen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs