Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvrij. De meeste zonnepanelen zijn zelf reinigend en hebben bijna geen onderhoud nodig. Het is wel raadzaam om met regelmaat de opbrengst van de zonnepanelen te controleren en af en toe een technische controle te laten doen. De meest nieuwste omvormers zijn voorzien van WIFI waarmee je de prestaties kunt monitoren.

Technische controle zonnepanelen

Het onderhoud van zonnepanelen is vrij eenvoudig en hoeft niet vaak te gebeuren. Om de levensduur zo lang mogelijk te houden en om het maximale rendement te behouden is het verstandig om een keer per jaar een technische controle te laten doen en ze te laten poetsen. Bij de technische controle worden alle kabels en koppelstukken nog eens goed nagelopen of deze geen mankementen vertonen. En er wordt nagegaan of er geen paneelbreuken in de zonnepanelen aanwezig zijn.

Poetsen van de zonnepanelen

Het poetsen van de zonnepanelen is erg belangrijk omdat dit de levensduur van de zonnepanelen verlengt. Daarnaast brengen schone zonnepanelen meer energie op dan vieze zonnepanelen. Vieze zonnepanelen zorgen voor een mindere opname van zonne-energie. Dit kunnen bladeren of takken zijn. Maar ook kunnen de zonnepanelen minder energie opnemen wanneer er vogelpoep of stof op zit.

Afhankelijk van de zonnepaneel leverancier wordt er soms ook een technische controle en poetsbeurt aangeboden bij het aanschaffen van de zonnepanelen. U kunt dit natuurlijk ook zelf doen, maar wilt u geen risico lopen dan kunt u het beste het onderhoud van zonnepanelen door een betrouwbare leverancier laten doen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs