Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Voordelen top 10

Er zijn 10 belangrijke voordelen die zonnepanelen te bieden heeft. Deze hebben wij voor u hieronder opgesomd.

1. Investering in de toekomst

Door het gebruik van zonnepanelen bespaart u enorm op uw energierekening. Wanneer de energieprijs veranderd merkt u daar weinig van, omdat u uw eigen energie opwekt. Het overtollige stroom wat u opwekt kunt u gewoon weer verkopen tegen een vast energietarief. Dit wordt salderen genoemd. Daarnaast heeft u de kosten (afhankelijk van de leverancier) van uw zonnepanelen al ongeveer na 6 jaar eruit.

2. Eenvoudig te installeren, geringe ruimtevraag

Zonnepanelen en zonnecollectoren kunnen vaak gemakkelijk geplaatst worden. U kunt er altijd voor kiezen om het zelf te installeren, alleen wanneer u het door professionele installateurs laat doen zijn zij meestal binnen enkele dagen klaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die u laat installeren.

3. Onuitputbaar energiebron

Met zonnepanelen maakt u gebruik van de zon om energie op te wekken. De zon is onuitputbaar en een mooi voorbeeld van duurzame energie. Waar fossiele brandstoffen als gas en olie opraken zal u altijd energie van de zon kunnen blijven gebruiken.

4. Niet afhankelijk van energiebedrijven

Het is meestal lastig om een goede energieleverancier te vinden. Sinds de markt open is zijn er veel energieleveranciers die de Nederlandse markt proberen te veroveren. Door het grote aanbod weet u vaak niet welke energieleverancier u moet kiezen. Door zelf zonnepanelen aan te schaffen maakt u uzelf onafhankelijk van deze energieleveranciers en de prijsverhogingen. Alleen al de investeringskosten zijn vrij hoog, maar dan heeft u geen of haast geen maandelijkse kosten meer.

5. Schaalbaar en uitbreidbaar

Zonnepaneel systemen worden in verschillende maten gemaakt. Van kleine installaties voor op schuurdaken tot grote uitgestrekte vrije-veld installaties. Hierbij kunt u denken aan velden zo groot als ongeveer 4 voetbalvelden. Hier worden dan duizenden tot soms tiental duizenden zonnepanelen geplaatst. Vooral bedrijven beginnen vaak met een klein aantal zonnepanelen om het te testen. Na een aantal jaar zijn ze vaak verrast door het rendement van de zonnepanelen en worden er meer aangeschaft.

6. Profiteer van subsidie

In Nederland wordt het particulier gebruik van zonnepanelen gedeeltelijk gesubsidieerd. Er zijn verschillende subsidies opgezet voor zonnepanelen en zonneboilers. Bij zonnepanelen krijgt u helaas geen subsidie voor de aanschafprijs meer (afgeschaft in 2013). Op dit moment is er alleen een BTW-teruggave waar u gebruik van kunt maken. Dit betekent dat u het betaalde BTW (soms wel meer dan €1000 euro) terug kunt krijgen van de Belastingdienst.

7. Onderhoudsvrij

Zonnepanelen hebben geen onderhoud nodig en zijn in principe zelfreinigend. Elk jaar kunt u kijken of er vuil op de panelen ligt en deze met een zachte borstel (laten) schoon schrobben. Wel is het aan te raden om met regelmaat de opbrengst van de zonnepanelen te controleren. Op die manier kunt u zien of deze nog overeenkomt met eerder gemeten waarden. Tegenwoordig hebben bijna alle omvormers een WIFI-verbinding en kunt u met een app inloggen op uw systeem en de statistieken inzien.

8. Niet alleen als de zon schijnt

Zonnepanelen wekken ook energie op als de zon niet schijnt, dus als het bewolkt is. Dit klinkt misschien gek maar de zonnepanelen nemen ook het licht van het daglicht op. Bewolking blokkeert namelijk slechts een deel van het zonlicht en valt er nog steeds voldoende ligt op de panelen. Dus de zonnepanelen doen niet alleen hun werk in de zomer, maar wekken dus ook in de winter energie op. Zo heeft u het gehele jaar profijt van de zonnepanelen.

9. Meerwaarde voor uw huis

Niet alleen is het voor de koper interessant dat de energie op wordt gewekt door de zonnepanelen op het dak, maar ook dat de zonnepanelen een positief effect hebben op het energielabel van uw woning. Dus zowel de stroomwinning, verbetering van het energielabel en de kostenbesparing op de stookkosten zorgen ervoor dat uw huis een belangrijke meerwaarde krijgt.

10. Gemakkelijk en snel aan te vragen

Er zijn tegenwoordig veel zonnepanelen leveranciers waar u een offerte van kunt krijgen om zo een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen. Omdat u dit online kunt doen, ontvangt een zonnepanelen leverancier uw aanvraag direct in zijn mailbox. Het is afhankelijk van de leverancier hoe snel hij reageert op een offerte aanvraag. Vaak ontvangt u binnen twee werkdagen al een reactie. Het vergelijken van zonnepanelen offertes kan er voor zorgen dat u gaat besparen op de aanschafkosten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere zonnepaneel offertes op.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs