Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen offertes?

Heeft u zich al georiënteerd op zonnepanelen en bent u benieuwd naar wat een systeem gaat kosten? Dan is het aan te raden om meerdere zonnepanelen offertes aan te vragen bij installateurs in uw regio. Zodoende kunt u een veel beter idee van de mogelijkheden krijgen en kiezen voor de beste offerte om een weloverwogen keuze te maken.

Waarom zonnepanelen offertes opvragen?
> Gratis, vrijblijvend en zonder verplichtingen
> Direct in contact met installateurs in uw woonplaats
> Besparen op de kosten door het aanbod te vergelijken


Nog een aantal opmerkingen wat betreft offertes aanvragen:

Een leverancier bij u in de regio?

Het is natuurlijk handig om offertes te vergelijken van verschillende zonnepaneel leveranciers bij u in de buurt. Ten eerste kost het u geen voorrijkosten en daarnaast is het ook handig voor de service. Ook zijn niet alle zonnepanelen leveranciers landelijk actief en werken ze binnen een bepaalde straal om hun vestiging heen. Via het bovenstaande formulier worden aan de hand van uw postcode automatisch verschillende leveranciers benaderd met uw gegevens waarna ze contact met u zullen opnemen. Wanneer ze voldoende gegevens hebben zullen ze een op maat offerte voor u opstellen. Als u bij een leverancier een goed gevoel hebt en deze heeft uiteraard een leuk aanbod gedaan kunt u de knopen doorhakken en gaan genieten van eigen opgewekte stroom middels zonne-energie.

Soorten zonnepanelen

Elke zonnepanelen leverancier heeft zo zijn eigen voorkeur voor zonnepanelen. Het is dan ook goed om na te vragen met wat voor soort zonnepanelen ze werken. Welk merk het bijvoorbeeld is en wat de kleur is. Wanneer u de verschillende zonnepanelen gaat vergelijken dan zijn ze uit Duitsland iets duurder maar wel kwalitatief iets beter dan zonnepanelen uit landen als China en andere Aziatische landen. Het is alleen wel altijd aan te raden om na te gaan dat u garantie krijgt. We raden dan ook aan er altijd op te letten dat u minimaal 10 jaar garantie krijgt.

Kleur zonnepanelen?

Als u verder nog een voorkeur heeft voor de kleur van zonnepanelen is dat altijd handig om aan te geven. Voor de meeste mensen is de opbrengst het belangrijkst. Wanneer uw dak richting de straat ligt wilt u misschien ook dat het er mooi uitziet. Het kan dan zijn dat u een grote voorkeur hebt voor een andere kleur zonnepanelen, zodat het een beter en mooier aanzicht is. Dit is puur persoonlijk, maar wel altijd handig om over na te denken ofwel aan te geven als u zonnepanelen offertes aan gaat vragen.

Wat voor soort dak?

Voor het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk voor een zonnepanelen leverancier om te weten wat voor dak u heeft en of er ‘obstakels’ zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. Daar bedoelen we eigenlijk een dakraam, schoorsteen, CV afvoerpijp, dakkapel of andere objecten mee die ook op het dak kunnen zitten. Wanneer er namelijk schaduw ontstaat op de zonnepanelen zal dit het rendement van de totale oplevering van alle zonnepanelen negatief beïnvloeden. Het is dus goed als u dit al in kaart kan brengen wanneer u zonnepanelen offertes gaat aanvragen.