Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnecellen

Wat zijn zonnecellen? Dit is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt bij het zien van dit woord. Zonnecellen worden steeds populairder in ons land als alternatief voor stroomvoorzieningen. Zonnecellen lijken op een soort glazen plaat waarmee zonlicht wordt opgevangen. Dit zonlicht wordt omgezet in groene energie en wordt vaak in de volksmond zonne-energie genoemd.

Maar hoeveel leveren de zonnecellen precies op? Gemiddeld levert een zonnecel 80 kWh per vierkante meter op. Dit is op jaarbasis en dit vermogen verschilt nog wel eens per zonnecel. Een gezin kan met het plaatsen van zonnecellen tot vijftig procent op de energierekening besparen.

Zonnecellen kopen voor uw woning

Zonnecellen kopen moet u absoluut niet zien als kosten, maar een investering. Als u iets verbouwd in uw woning dan is het niet snel een investering. Vaak doet u een verbouwing om uw woning er voor u mooier uit te laten zien. Maar zonnecellen kopen is werkelijk een investering omdat u tot vijftig procent op uw energierekening kunt besparen. Doordat de levensduur 25 jaar is kunt u nog lang kunnen genieten van uw investering en steeds meer gaan besparen. Binnen zes jaar zult u de investering terugverdienen en jaarlijks vijftig procent besparen op uw energierekening. Dit kan oplopen tot €600 euro per jaar aan minder onkosten. Deze berekening is wel op basis van de fossiele brandstofkosten op dit moment. Na verwachting nemen deze in de toekomst alleen maar toe waardoor u nog meer bespaart in de jaren erna.

Het verbruik van zonnecellen

Als u kiest voor zonnecellen kopen dan denkt u misschien na over de kosten van het verbruik. Maar het fijne aan zonnecellen is dat er eigenlijk geen verbruikskosten zijn. De opgewekte energie wordt direct afgegeven aan uw woning. Waardoor u hiervoor geen kosten betaalt. Het enige wat zonnecellen vragen is een klein beetje onderhoud. Dit onderhoud bestaat uit het jaarlijks schoonmaken van de zonnecellen. Zodat uw zonnecellen extra rendement afgeven en geen zonlicht mislopen door vuil.

De investeringskosten van zonnecellen

De zonnecellen prijs hangt af van een aantal factoren. Zoals hoeveel stroomverbruik wilt u jaarlijks besparen met zonnecellen? Afhankelijk van de besparing is ook een aantal zonnecellen nodig. Dit aantal wordt bepaald aan de hand van de behoefte. Een voordeel is dat de zonnecellen prijs de laatste jaren sterk daalt. Door de grote vraag wordt de productie steeds goedkoper en wordt een investering in zonnecellen steeds interessanter. Als u wilt weten wat uw investeringskosten zijn dan kunt u altijd vrijblijvend de zonnecellen prijs bij meerdere leveranciers aanvragen. Vraag zonnepanelen offertes op.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs