Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen leasen

Zonnepanelen kunt u kopen met voldoende budget, het gaat helaas altijd om een grote investering. Niet iedereen heeft een paar duizend tot misschien wel tien duizend euro tot zijn beschikking om zonnepanelen te kopen. Er is echter ook een tussenoplossing. U kunt nu ook zonnepanelen leasen. Hoe dit werkt leggen we u graag even uit.

Zonnepanelen leasen kan dus ook

U kunt dus ook zonnepanelen leasen. Op die manier bespaart u direct op uw energiekosten en zijn de aanschafkosten een stuk lager. U betaalt dan bijvoorbeeld €500 euro aan aanschafkosten en afhankelijk van het aantal zonnepanelen die u afneemt bespaart u iets minder op uw energiekosten dan wanneer u ze zelf koopt. Houd er rekening mee dat u een bepaald leasebedrag moet betalen, dus dit gaat ten koste van de besparing.

Terugverdientijd

Zonnepanelen kunt u dus leasen of wel huren alleen is de terugverdientijd dan langer. U kunt er ongeveer vanuit gaan dat dit 1.25 tot 1.5 keer zolang is dan wanneer u zonnepanelen koopt. Daar waar u dus ongeveer binnen zes tot acht jaar de zonnepanelen heeft terugverdient zal dit bij leasing tot 12 jaar zijn. Wel heeft u bij sommige partijen de mogelijkheid om tussendoor meer af te lossen. Op die manier kunt u dus eerder winst maken en sneller een groter bedrag per maand besparen met uw zonnepanelen. Dan kunt u de terugverdientijd beperken tot misschien wel 8 tot 10 jaar.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs