Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

PV panelen

Als u zoekt naar groene stroom of goedkope stroom oplossingen dan komt u al snel PV panelen tegen. Maar wat zijn PV panelen eigenlijk? Heel simpel gezegd zijn PV panelen zonnepanelen die zonlicht opvangen vanaf het dak en weten zonlicht om te zetten naar energie. Door zonne-energie om te zetten naar stroom wordt de energierekening lager. U bespaart niet alleen flink op de stookkosten, maar u draagt ook bij aan een beter milieu. De uitstoot van CO2 is bij PV panelen slechts een paar procent. Terwijl dit bij normale stroom om tientallen procenten gaat.

Geef stroom terug met PV panelen

PV panelen vangen continu zonlicht op. Dit zonlicht wordt omgezet tot stroom en direct afgegeven aan uw elektriciteitsnetwerk. Als u op dat moment stroom gebruikt dan maakt u gratis gebruik van groene energie. Maar het gebeurd natuurlijk ook dat u niet thuis bent terwijl uw PV panelen stroom aan het omzetten is. Als u de stroom niet gebruikt dan wordt dit terug gegeven aan de elektriciteitscentrale. Dit wordt salderen genoemd. De centrale gebruikt de stroom weer om andere huizen te voorzien van stroom. De opbrengsten van uw stroom bij andere wordt vervolgens in mindering gebracht op uw energierekening. Zo bespaart u extra geld met PV panelen.

Het installeren van PV panelen

Het aantal aanbieders van PV panelen stijgt de laatste jaren steeds meer. Dit betekend dat de prijs van de panelen naar beneden gaat, maar ook de installatiekosten. Een goede installatie van uw PV systeem is belangrijk voor uw rendement. Als een PV paneel verkeerd wordt geïnstalleerd dan wordt er weinig stroom opgewekt, waardoor u de investering niet snel zal terug verdienen. Een ervaren monteur kan u precies uitleggen waar u de PV panelen het beste kunt plaatsen. Maar ook hoeveel PV panelen u kwijt kunt op uw dak. Meestal wordt er geprobeerd om vijftig procent of meer van de energierekening te besparen. Hiervoor zijn in Nederland gemiddeld negen PV panelen nodig om dit mogelijk te maken.

Wat kosten PV panelen?

De prijs is heel erg afhankelijk van uw wensen. Hoeveel stroom wilt u precies gaan besparen? Afhankelijk van uw besparing heeft u een bepaald aantal PV panelen nodig. De PV panelen prijs is ook afhankelijk van het aantal. Als u vijftig procent van uw energiekosten wilt besparen dan moet u denken aan minimaal negen panelen. Maar ook dit is afhankelijk van hoeveel stroom u verbruikt. Voor de juiste prijs kunt u het beste een vrijblijvende zonnepanelen offerte aanvragen. U weet zo precies wat u betaald voor uw investering.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs