Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Subsidie zonnepanelen

Nederland loopt achter als het gaat om het promoten van groene energie. In de omringende landen, zoals België en Duitsland ondersteund de overheid waar nodig haar burgers door groene energie te subsidiëren.

De subsidieregeling voor zonnepanelen

Tot een paar jaar geleden was het mogelijk om als particulier gebruik te maken van een subsidieregeling voor zonnepanelen. Sterker nog, tot 2012 was er een pot van €21 miljoen euro voor zonnepanelen eigenaren. Deze tijden zijn echter voorbij. Door de dalende prijs van zonnepanelen heeft de regering de landelijke subsidieregeling afgeschaft en is er daarom geen landelijke subsidie meer. Desondanks kun je nog steeds profiteren van beschikbare gemeentelijke subsidies of de BTW-regeling.

Landelijke subsidie

De Nederlandse regering trok voor de subsidie van zonnepanelen in 2012 en 2013 ongeveer €50 miljoen euro uit (meer dan de jaren ervoor per regeling). Deze landelijke subsidie was voor eigenaren van zonnepanelen zeer voordelig en kregen ze maximaal €650 euro terug. Je moest er destijds behoorlijk snel bij zijn. De pot was halverwege 2013 al leeg.

Reden om zonnepanelen aan te schaffen

De subsidieregeling bleek voor veel huishoudens een goede reden om te investeren in zonnepanelen. Soms bleek het net even het laatje zetje te zijn. Zodoende nam het aantal zonnepanelen op de Nederlandse markt sterk toe. Mede vanwege de dalende prijzen van zonnepanelen geldt de landelijke subsidieregeling inmiddels niet meer. Toch hoeft dit geen reden te zijn om zonnepanelen niet aan te schaffen. Je kunt bij verschillende gemeentes namelijk nog steeds subsidie krijgen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Groen energiebeleid

Subsidie is niet de enige manier waarop je voor de zonnepanelen een financiële tegemoetkoming kunt ontvangen. Zo is ook de zogeheten BTW-regeling van kracht dit jaar. Dit houdt in dat je van de Belastingdienst 21% BTW terugkrijgt voor het plaatsen van zonnepanelen. De kans is groot dat de BTW-regeling en de gemeentelijke subsidies de komende jaren blijven bestaan. Ze maken namelijk deel uit van het groen beleid in Nederland. Onze regering streeft er naar om Nederland binnen enkele decennia volledig te laten draaien op groene energie.

Energiesubsidiewijzer

Op de website www.energiesubsidiewijzer.nl vindt u een volledig overzicht van subsidies en leningen voor zowel huiseigenaren als verhuurders van woningen. Hier kunt u precies nagaan wat de mogelijkheden voor u zijn met betrekking tot het krijgen van subsidie voor zonnepanelen. Door eenvoudig uw plaats in te voeren op de website, krijgt u een overzicht van Rijksoverheid, provinciale of gemeentelijke subsidies. Dit is een initiatief van de overheid.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs