Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Aansluiten in meterkast

Dit jaar is het perfecte jaar om te kiezen voor een meer duurzame vorm van leven. Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen is hierbij een belangrijke stap. De zon zorgt namelijk voor een gratis vorm van energie, waardoor jouw woning voortaan geen belasting meer vormt voor het milieu. Om dit te bereiken zul je de zonnepalen wel moeten aansluiten in de meterkast. Hoe gaat dit in zijn werk?

Zonnepanelen aansluiten in de meterkast

Zonnepanelen veranderen je levensstijl. Voortaan word je door de Belastingdienst namelijk gezien als een ondernemer die zelf energie levert aan het elektriciteitsnet. Daarvoor dien je de zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast. Om dit goed te laten verlopen dien je een aantal producten bij de hand te hebben. Ten eerste heb je een omvormer nodig. Deze kan voor maximaal 3 zonnepanelen van 2,25 Ampère aangesloten worden op een stopcontact. Wanneer je meer dan drie zonnepanelen hebt geïnstalleerd moet je een nieuwe kabel van de omvormer naar de groepenkast aanleggen.

PV-verdeler gebruiken

Sommige daken bieden ruimte aan maximaal 12 zonnepanelen. In dat geval zou je eventueel een PV-verdeler kunnen gebruiken. Deze optie is ook aan te raden wanneer je een wasmachine of een vrije groep in de buurt hebt. Het is namelijk een vrij compacte groepenkast met zowel ruimte voor de zonnepanelen als een stopcontact voor de wasmachine. Het voordeel van de PV-verdeler is dat je geen kabel hoeft aan te leggen naar de groepenkast.

Installatiebedrijf inschakelen

Het aansluiten van zonnepanelen in de meterkast is een vrij complexe taak waar niet iedere particulier verstand van heeft. Het is verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen om dit klusje te klaren. In overleg kun je bepalen waar de omvormer en bekabeling geplaatst moet worden. Vervolgens ontvang je voor de werkzaamheden een offerte.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs