Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

BTW terugvragen

De installatie van zonnepanelen is een behoorlijke investering. Daar staat tegenover dat je kiest voor een duurzame vorm van energie waar je op de lange termijn juist geld mee bespaart. Bovendien is het mogelijk om geld terug te krijgen van de Belastingdienst. Sinds de zomer van 2013 is het namelijk mogelijk om als particulier BTW terug te vragen op de installatie van zonnepanelen.

21 procent BTW terugvragen

Het terugvragen van BTW bij de Belastingdienst is een vrij eenvoudig proces. Met het volgen van een handig stappenplan heb je dit snel voor elkaar. Na het installeren van de zonnepanelen kun je 21 procent BTW terugvragen over de installatiekosten en het materiaal. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt namelijk veel kijken. Zo heb je onder andere een omvormer, bevestigingsmaterialen en een extra groep in de meterkast nodig. Zowel het kopen als bevestigen van de materialen kost veel geld. Gelukkig krijg je dankzij de BTW-regeling een deel van de installatiekosten terug.

Ondernemer

De Belastingdienst ziet je als een ondernemer wanneer je zonnepanelen op het dak hebt geplaatst. Voortaan ben je namelijk iemand die stroom levert. Maar je hoeft je niet aan te melden bij de Kamer van Koophandel. Schrijf je alleen in bij de Belastingdienst als een eenmanszaak. Wel moeten ondernemers BTW te betalen over de opgewekte stroom. Meestal is dit echter een zeer klein bedrag (forfaits), waardoor je onder de zogeheten ‘kleine ondernemersregeling valt’. Deze regeling heeft als voordeel dat je de komende jaren geen BTW hoeft te betalen.

Gegevens voor BTW aangifte

Als het goed is ontvang je na de aanmelding binnen 5 werkdagen een bericht terug van de Belastingdienst. De Belastingdienst voorziet je onder andere van een gebruikersnaam en wachtwoord om het eerste jaar de BTW aangifte te kunnen doen. Voor de opvolgende jaren dien je een soort van vrijstelling van de aangifteplicht aan te vragen, omdat je aangifte dan telkens weer 0 zal zijn. Het onnodig indienen van de aangifte heeft voor beide partijen geen toegevoegde waarde natuurlijk. Goede zonnepaneelbedrijven nemen tegenwoordig ook de BTW-procedure uit handen en kunnen deze volledig voor je verzorgen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs