Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Complete systemen

Zonnepanelen zijn interessante en complexe systemen. Het loont absoluut om je erin te verdiepen. Met deze zogeheten ‘fotovoltaïsche systemen’ op het dak kies je namelijk voor een duurzame levensstijl en een lagere energierekening. Hoe werken complete systemen van zonnepanelen eigenlijk?

Fotovoltaïsche systemen

Niet voor niets komen complete systemen steeds vaker voor in de Nederlandse huishoudens. Inmiddels telt ons land al meer dan 1 miljoen zonnepanelen. Deze panelen worden tot het fotovoltaïsche systeem gerekend. Dit betekent dat ze zonne-energie (fotonen) omzetten naar elektrische energie (voltaïsch). Het licht moet dus zoveel mogelijk worden omgezet naar energie. Hoe beter dit gebeurt, hoe hoger het rendement. Je profiteert dus van een lagere energierekening wanneer het fotovoltaïsche systeem optimaal werkt.

Behaal het beste rendement

De vraag is hoe je de complete zonnepanelen systemen optimaal winstgevend maakt. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Zo is gebleken dat je met een dak op het zuiden het beste rendement behaald. Daarnaast helpt het om een goede berekening uit te voeren. Breng bijvoorbeeld het beschikbare oppervlakte in kaart en kijk naar de hoek ten opzichte van de zon. Met een hellingshoek van 30 tot 40 graden behaal je doorgaans hoge inkomsten. Daarmee kun je namelijk de meeste zonne-energie opwekken.

Levensduur van zonnepanelen

Zonnepanelen gaan gemiddeld een jaar of 20 mee. Met de juiste locatie en hellingshoek behaal je de eerste jaren waarschijnlijk een hoog rendement. Daarmee verdien je jouw investering in enkele jaren terug. Wel is het belangrijk om het rendement scherp in de gaten te houden. Deze kan in de loop van de tijd namelijk afnemen. Over het algemeen moet een ouder zonnepaneel nog 75% tot 80% van zijn fabrieksopbrengst opleveren. Is dit helaas niet het geval? Dan heb je volgens de garantie recht op een nieuw zonnepaneel.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs