Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen langs snelweg

In de huidige samenleving staat duurzaamheid steeds hoger op de agenda. De opwarming van de aarde is namelijk een groot probleem waar direct actie voor moet worden ondernomen. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning is bijvoorbeeld een goed en duurzaam idee. Daarnaast hebben gemeenten in Enschede enige tijd geleden zonnepanelen geplaatst als geluidsschermen langs de A35 en N35.

Geluidsoverlast verminderen

Bewoners van enkele wijken in Enschede ervaren veel geluidsoverlast van de drukke A35. Zij bedachten een plan om hier iets aan te doen. Zonnepanelen moesten langs de drukke A35 geplaatst worden om geluidsoverlast te verminderen. De duurzame installaties zouden dus fungeren als geluidsschermen. Het college van burgemeester en wethouders in Enschede vonden het duurzame idee zeer interessant.

Duurzaam en praktisch

Elke dag is het op de A35 ontzettend druk en lawaaiig. Het woon- en werkverkeer zal de komende jaren waarschijnlijk eerder toenemen dan afnemen. De bewoners van de wijken Boswinkel, Stroinkslanden, Diekman en Ruwenbos vonden het hoog tijd om er iets aan te doen. Het plaatsen van zonnepanelen is duurzaam en praktisch. Plotseling heeft het een dubbele functie. Niet alleen houdt het geluid tegen, het is nog beter voor het milieu ook.

Innovatief, maar duur plan

De zonnepanelen zijn veel minder opvallend dan de installaties die je normaliter op de daken ziet. Waarschijnlijk kijk je er tijdens het rijden over de A35 zo overheen. Een van de lokale politieke partijen vindt dat het innovatieve plan een bijdrage levert aan de verduurzaming van Enschede. Wel is het plaatsen van de zonnepanelen op de A35 een behoorlijke kostenpost. Voor het plaatsen van de panelen is een flinke zak subsidie nodig.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs