Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Glas-glas zonnepanelen

Zonnepanelen zijn innovatieve systemen die zich blijven ontwikkelen. Regelmatig verschijnen er nieuwe varianten op de markt die zeker de moeite waard zijn om je in te verdiepen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe glas-glas zonnepanelen. Het klopt dat de prijs van deze nieuwe zonnepanelen hoger ligt dan gemiddeld. Aan de andere kant leveren ze voordelen op. Zo hebben glas-glas zonnepanelen een lange levensduur en een hoog rendement.

Betere bescherming

Dankzij glas-glas zijn je zonnepanelen beter beschermd dan ooit. Ze bestaan namelijk uit meerdere lagen. Daarmee verschillen ze sterk van normale zonnepanelen, die doorgaans maar één glaslaag bevatten. Weersomstandigheden zoals regen, kou en hagel hebben veel invloed op de panelen. Ze kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door teveel vocht. Soms ontstaan er zelfs mechanische problemen. Met een glas-glas zonnepaneel zijn deze problemen voorgoed verleden tijd. Het bestaat namelijk uit een glaslaag, een laag met zonnecellen en een tweede glaslaag aan de achterkant.

Meer vermogen en rendement

De dubbele lagen van de glas-glas zonnepanelen zorgen voor een betere bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Temperatuurverschillen en vocht hebben er bijvoorbeeld veel minder vat op dan normaal. Daardoor gaan deze zonnepanelen een stuk langer mee. Sterker nog, zelfs na 30 jaar zorgen ze nog voor 87% aan vermogen. Daarnaast zorgen ze volgens fabrikanten voor maar liefst 25% meer opbrengst. In werkelijkheid ligt dit percentage waarschijnlijk iets lager, maar altijd hoger dan de normale zonnepanelen.

Twee soorten glas-glas zonnepanelen

Wie weet ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van deze gloednieuwe zonnepanelen. Besef wel dat deze producten ongeveer 20% duurder zijn dan de traditionele zonnepanelen. Aan de andere kant brengen ze absoluut veel voordelen met zich mee. Het is de investering zeker waard. In de winkel of in de webshop heb je de keuze uit 2 varianten:

  • Glas-glas zonnepanelen met aluminium frame
  • Frameloze panelen

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs