Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Voor grootverbruikers

Sommige ondernemingen hebben tientallen zonnepanelen op hun dak geplaatst. Voor deze grootverbruikers is er een subsidie beschikbaar waarmee veel kosten bespaard kunnen worden. Wat houdt deze zogeheten SDE+ subsidie voor zonnepanelen in?

SDE+ subsidie voor grootverbruikers

De SDE+ subsidie geldt voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting. Dit houdt in dat zij meer dan 3×80 ampère gebruiken. Deze subsidie is ook dit jaar van kracht. Om ervoor in aanmerking te komen dien je je in te schrijven. Dit jaar worden er twee inschrijfrondes gehouden, namelijk in maart en september. Vergeet deze maanden dus niet in je agenda te zetten. Wanneer je te laat bent heb je helaas geen recht op subsidie.

Stimulering Duurzame Energieproductie

SDE staat voor ‘Stimulering Duurzame Energieproductie’. Alle bedrijven die duurzame energiebronnen gebruiken komen ervoor in aanmerking. Wel is het een vereiste dat ze grootverbruikers zijn. Met deze subsidie wil het Ministerie van Economische Zaken duurzaamheid in Nederland stimuleren. SDE biedt bedrijven een flink aantal voordelen:

  • Je krijgt gegarandeerd subsidie voor de komende 15 jaar
  • Je bent niet afhankelijk van eigen verbruik. Dit betekent dat je zoveel zonnepanelen kunt plaatsen als je wilt
  • Je ontvangt een vast bedrag per geleverde kWh tot maximaal €0,125 euro per kWh

Subsidie ontvangen: wat dan?

Tijdens het aanvragen van de subsidie dien je een indicatie te geven van het aantal zonnepanelen die op het dak passen. Heb je de subsidie ontvangen? Gefeliciteerd! Je hebt nu een jaar om een definitieve beslissing te nemen over de investering. Bovendien heb je ruim 2 jaar de tijd om het zonnepanelensysteem daadwerkelijk te plaatsen.

Andere voordelen

Grootverbruikers verdienen de zonnepanelen in gemiddeld 6 tot 8 jaar terug. Bovendien is het rendement mede vanwege de SDE+ subsidie zeer rendabel. Eventueel kun je ook gebruik maken van andere voordelen, zoals de verschillende ‘investeringsaftrek’.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs