Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Kabelgoten

Het installeren van zonnepanelen is een complexe en tijdrovende klus. Als particulier of ondernemer kun je deze taak het beste aan installatiebedrijven overlaten. Dankzij hun ervaring en expertise brengen zij het project tot een goed einde. Tijdens de installatie van de zonnepanelen wordt er onder andere gebruik gemaakt van kabelgoten. Wat houdt dit precies in?

Zonnepanelen en stroomkabels

Wie weet heb je onlangs besloten om zonnepanelen te laten installeren. Waarschijnlijk bevinden zich in je omgeving een aantal installatiebedrijven die deze klus graag op zich nemen. Let er bij het kiezen van een bedrijf goed op dat zij over de benodigde certificaten beschikken. Daardoor weet je zeker dat de installatie op de juiste manier plaatsvindt. De professionals werken namelijk met stroomkabels die vanuit het dak het huis in gebracht worden. Zij sluiten de omvormer aan op de kabels van de zonnepanelen, ook wel DC-bekabeling genoemd. Vanaf de omvormer leggen de installateurs vervolgens een kabel naar de meterkast.

Kabelgoten in je woning

Het is niet mooi wanneer kabels in je huis teveel in zicht liggen. Het ziet er namelijk nogal chaotisch uit. Doorgaans worden kabels dan ook weggewerkt via leidingen of schachten. Helaas is dit niet in elke woning mogelijk. In dat geval komt een zogeheten kabelgoot goed van pas. Kabelgoten worden speciaal gemaakt voor kabels. Ze worden zowel gemaakt van kunststof als ijzer en aluminium.

Kabelgoten buiten plaatsen

Veel woningen gebruiken een metalen kabelgoot. Dit ziet er namelijk netjes uit. Zorg ervoor dat de goten stevig zijn bevestigd. Vervolgens kun je alle kabels van het zonnepanelen systeem erin plaatsen. Soms worden kabelgoten ook buiten geplaatst. In dat geval dienen ze van zeer sterk materiaal te zijn gemaakt. Op die manier zijn je kabels voldoende beschermd tegen regen, wind en andere extreme weersomstandigheden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs