Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Monokristallijne zonnepanelen

Inmiddels hebben meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens zonnepanelen op het dak. Deze duurzame systemen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk als monokristallijn of polykristallijn. Een minder populaire optie is amorf. Wat betreft populariteit voert monokristallijn het rijtje aan. Wat zijn de voordelen van monokristallijne zonnepanelen?

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen hebben een zwart oppervlakte dat goed aansluit op een dak. Mede door deze kleur zijn ze erg in trek bij huizenbezitters. Ze zijn namelijk weinig opvallend. Deze populaire zonnepanelen worden gemaakt van silicium, wat ook het geval is bij de poly variant. Echter de manier waarop de cellen worden geproduceerd bepaalt het verschil tussen de twee.

Silicium

Silicium is in feite een groot kristal waaruit zonnecellen worden gesneden in plakken (wavers). Het materiaal is bijzonder sterk en heeft een zachte structuur. Deze structuur heeft het te danken aan het langzame afkoelingsproces tijdens de productie. Daardoor is er een egale structuur ontstaan die veel rendement oplevert. De grote voordelen van monokristallijn zorgt wel voor een hogere prijs. Aan de andere kant heb je dit door het hoge rendement snel terugverdient. Het verschil met polykristallijn loopt soms op tot tientallen euro’s per jaar. Aan de andere kant is het overigens niet geschikt voor elk soort dak, want voor grotere oppervlaktes wordt polykristallijn vaker gebruikt. Dat zou namelijk ook zonde te zijn door de hogere prijs (om mono panelen te nemen voor een zeer groot dak).

Duurzame investering

Monokristallijne zonnepanelen zijn een duurzame investering die zich zeker uitbetaald. Gemiddeld kost een paneel €600 euro. Deze zonnepanelen behalen doorgaans een zeer hoog rendement. Bovendien passen ze uitstekend op kleine daken, waardoor veel eigenaars van 2-onder-1 kap woningen er gebruik van maken. Zij plaatsen bovendien steeds modernere varianten die voor flinke inkomsten zorgen. Moderne monokristallijne zonnepanelen zorgen voor een vermogen van maar liefst 240 Wp per paneel. Dit betekent dat je ongeveer 175 kWh elektriciteit kunt opwekken.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs