Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen particulieren

Particulieren hebben recht op de teruggave van BTW wanneer zij zonnepanelen hebben aangeschaft en geplaatst. Dit is natuurlijk voordelig voor je portemonnee. Wel gelden er voor de BTW-regeling voor particulieren een aantal regels van de Belastingdienst.

Recht op BTW

Het berekenen van de BTW is gelukkig niet ingewikkeld. Je dient de BTW voor het aanschaffen en installeren van de zonnepanelen af te trekken van de BTW die je moet betalen voor de levering van de stroom. Voor het ontvangen van de BTW is het nodig om je aan te melden als ondernemer. Tenminste, als het te betalen BTW-bedrag per jaar onder de €1345 ligt.

Aanmelden als ondernemer

Vielen de zonnepanelen duur uit, en is dit wel het geval? Dan is het wel verplicht om je bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. Vermeld tijdens de aanmelding de startdatum van je onderneming en de datum waarop je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Als het goed is staat de datum vermeldt op de factuur.

Verschuldigde BTW

Het is belangrijk dat je hiervoor de juiste gegevens bij de hand hebt. Zo wil de Belastingdienst weten hoeveel stroom je aan het energiebedrijf levert. Ook dien je je eigen stroomverbruik in kaart te brengen. Soms is het echter lastig om het precieze stroomverbruik vast te stellen. Zodoende mag je gebruik maken van vooraf vastgestelde (forfaitaire) bedragen.

Geen recht op BTW

De forfaitaire bedragen hebben betrekking op het opwekvermogen in Wattpiek (WP) per jaar. Zo betaal je voor een Wp van 0 tot 1000 een forfait van €20 euro, en bij 9001 tot 10.000 Wp een forfait van €200 euro. Let op: als je gebruik maakt van deze bedragen heb je geen recht op BTW teruggave.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs