Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen plat dak

In Nederland worden jaarlijks honderdduizenden zonnepanelen geplaatst. Een aanzienlijk deel van de installaties bevindt zich op platte daken. Tijdens het plaatsen houden installateurs rekening met een aantal factoren. Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak?

Plaats zonnepanelen nooit te dicht bij elkaar

Huizenbezitters willen uiteraard zoveel mogelijk rendement halen uit hun zonnepanelen. Het op de correcte wijze plaatsen van de duurzame installaties speelt daarbij een belangrijke rol. Zo mogen zonnepanelen nooit te dicht bij elkaar staan. Doorgaans worden ze op een plat dak in een hoek van 10 tot 30 graden geplaatst. Bij een kleine hoek mogen de zonnepanelen dichter op elkaar staan.

Kies voor de juiste tussenafstand

Het is zeer belangrijk dat de tussenafstand tussen de rijen zonnepanelen honderd procent te kloppen. Op een dak bevinden zich meestal een groot aantal zonnepanelen. Wanneer de tussenafstand niet klopt, ontstaat er schaduwval. Dit gaat ten koste van het rendement. Gebruik dus altijd de juiste tussenafstand om zo veel mogelijk winst uit je zonnepanelen te behalen. Zonnepanelen op een plat dak moeten de volgende tussenafstanden hebben:

  • 1.5 meter tussenafstand bij een 30 graden montage
  • 1 meter tussenafstand bij 20 graden montage
  • 0,5 meter tussenafstand bij 10 graden montage

Kosten van zonnepanelen op een plat dak

Besef dat het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak in eerste instantie een flinke investering is. Zo dien je naast de zonnepanelen ook te betalen voor de zogeheten ‘consoles’. Dit zijn de bakken waarin de zonnepanelen worden geplaatst. Gemiddeld kost een console €10 euro per zonnepaneel. Uiteindelijk zijn de precieze kosten voor de installatie niet precies vast te stellen. Ze zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren, zoals de hoeveelheid panelen en de grootte van het dak waarop je ze wilt plaatsen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs