Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Polykristallijne zonnepanelen

De manier waarop zonnepanelen werken is zeer interessant. Deze duurzame energiebron functioneert namelijk aan de hand van zonnecellen. Deze worden gelamineerd en afgedekt met een glasplaat. Na het plaatsen van een frame heb je een zonnepaneel die vrij eenvoudig op het dak gemonteerd wordt. Wat betreft zonnepanelen heb je de keuze uit monokristallijn, polykristallijn en amorf. Welke voordelen brengen polykristallijne zonnepanelen met zich mee?

Silicium

Monokristallijn en polykristallijn hebben veel van elkaar weg. Zo worden ze allebei vervaardigd uit silicium. Dit is een foto-elektrische stof die licht omzet in energie. Tijdens de productie van polykristallijne zonnepanelen wordt er restmateriaal gebruikt, bijvoorbeeld van monokristallijn en computerchips. De kwaliteit van het materiaal is over het algemeen prima. Het gebruik van silicium resten zorgt er echter voor dat de prijs van polykristallijn iets lager ligt dan monokristallijn.

Prijs en rendement van polykristallijn

De prijs van polykristallijne zonnepanelen voor 225 Wp is €190 euro tot €200 euro. Voor monokristallijn betaal je iets meer, namelijk €200 euro tot €210 euro. De prijzen kunnen echter verschillen per aanbieder. Ondanks de iets lagere kwaliteit behaal je met polykristallijn over het algemeen een zeer goed rendement. Deze zonnepanelen zijn met name handig op grote oppervlaktes. Je hebt namelijk in vergelijking met monokristallijn meer panelen nodig om hetzelfde rendement te halen. Bij grote oppervlaktes, bijvoorbeeld van een boerderij, zijn polykristallijne zonnepanelen prima omdat de lagere totale aanschafprijs het uiteindelijke rendement doet verbeteren.

Temperaturen in de gaten houden

Voor optimaal rendement is het belangrijk dat je de temperatuur van de zonnepanelen in de gaten houdt. Zowel monokristallijn als polykristallijn presteert namelijk minder bij zeer hoge temperaturen. Wat dat betreft is Nederland een prima plek om deze zonnepanelen te plaatsen. aar ook ins ons land komen hoge temperaturen wel eens voor. Plaats dan ook altijd voldoende ruimte tussen de panelen (en tussen paneel en dak) om te voorkomen dat zomers te heet worden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs