Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Prijs per kWh

Vandaag de dag betaal je voor zonnepanelen veel minder dan 10 jaar geleden. Sterker nog, de prijzen van de installaties zijn het afgelopen decennium ongelooflijk gekelderd. Inclusief omvormer en installatie betaal je voor een zonnepaneel met 2500 Wp ongeveer €4000 euro. In het verleden lag dit bedrag veel hoger. Natuurlijk is de precieze prijs per kWh niet vast te stellen. Deze is onder andere afhankelijk van het type dak, de omvormer keuze en het aantal zonnepanelen die geplaatst wordt.

Energiegebruik Nederlandse huishoudens

Het is interessant om een blik te werpen op het energiegebruik van het gemiddelde Nederlandse huishouden. Dit blijkt aardig veel te zijn. Zo gebruikt alleen al een huishouden met twee personen ongeveer 3400 kWh aan energie per jaar. Zonnepanelen moeten volledig aan deze energiebehoefte kunnen voldoen wil je geen stroom meer inkopen. Installatiebedrijven rekenen dit graag voor je uit (dus hoeveel panelen je nodig hebt). Je kunt uiteraard ook zelf met de cijfers aan de slag. Voor 2 personen is een zonnepanelen systeem nodig met een vermogen van 4000 Wp (maal factor 0.85 is 3400 kWh). Aan de hand van deze gegevens kun je een aantal zonnepanelen kiezen. Voor 4000 Wp zijn bijvoorbeeld 16 zonnepanelen met 250 Wp aan vermogen voldoende.

16 zonnepanelen

16 zonnepanelen kunnen een volledig huishouden van energie voldoen. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt zo’n 3400 kWh per jaar. Het aanschaffen van 16 zonnepanelen is natuurlijk een flinke investering. Besef echter dat je er op de lange termijn alleen maar voordeel van hebt. Gemiddeld ben je voor 16 zonnepanelen ongeveer €5500 euro kwijt. Naast de panelen ontvang je ook meteen de installatie en de omvormer.

Prijs per kWh

Vraag voordat je de zonnepanelen aanschaft naar de prijs per kWh en de gemiddelde terugverdientijd. Dit geeft je een goed beeld van de kosten, en maakt helder wanneer je de investering hebt terugverdiend. Gemiddeld neemt dit 6 tot 9 jaar in beslag. Als je weet hoeveel het systeem gaat kosten en hoeveel het opwekt in Wp of kWh kun je de kosten per kWh uitrekenen. Het vermogen in Wp kun je omrekenen naar kWh door een correctiefactor te gebruiken, deze is 0.85 in Nederland.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs