Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Prijs per Wp

Zonnepanelen bestaan al enkele decennia. In het verleden vormden ze in de gemiddelde straat nog een uitzondering, maar daar is absoluut verandering in gekomen. Zonnepanelen zijn populairder en goedkoper dan ooit. Door de toenemende verkoop zijn de prijzen ten opzichte van vroeger zeer sterk gedaald. Wat is tegenwoordig de prijs per Wp voor zonnepanelen?

Prijzen lager dan ooit

Hoe meer individuen zonnepanelen bestellen, hoe goedkoper je uit bent. De wereldwijde toename van zonnepanelen heeft de prijs van installaties sterk doen dalen. Het fenomeen wordt zelfs aangeduid met het ‘Swanson effect’. De prijs per Wp ligt dan ook lager dan ooit. Sterker nog, op de Nederlandse markt daalde de prijs voor zonnepanelen met wel 60 procent! Terwijl je in 2006 voor 10 zonnepanelen nog €4,80 euro per Wp betaalde, ligt dat bedrag inmiddels op €1,78 euro per Wp. Je krijgt er zelfs nog een installatie en omvormer bij.

Gemiddeld energieverbruik en Wp

Bij deze een klein overzicht van het gemiddelde energieverbruik en prijs per Wp in Nederland:

Aantal personen in huishouden Gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar (kWh) Wp om te voorzien Panelen (250 Wp per paneel) Gemiddelde prijs
1 2300 2700 11 €3100
2 3400 4000 16 €4200
4 4600 5400 22 €5500
6 5400 6350 26 €6700

Prijs voor pakket

Prijstechnisch loont het absoluut om deze duurzame vorm van energie te gebruiken. Bovendien is het aanbod tegenwoordig bijzonder groot. Met name het internet heeft de markt voor zonnepanelen vergroot. Een populair merk is bijvoorbeeld SolarEdge. Daarbij betaal je voor 15 zonnepanelen met een vermogen van 270 Wp iets meer dan €4000 euro. Dit pakket is inclusief SolarEdge optimizer. Daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Zo dien je naast de zonnepanelen en de optimizer ook montagemateriaal, een omvormer en aansluitmaterialen voor de meterkast aan te schaffen. Voor zo een €5000 euro ben je dan klaar en kun je 4050 Wp opwekken oftewel 3442 kWh per jaar.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs