Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen schuin dak

Wanneer je door een gemiddelde Nederlandse straat rijdt is de kans groot dat je zonnepanelen tegenkomt. Zonnepanelen worden onder andere op schuine daken geplaatst. Bij de installatie komt echter veel kijken. Je kunt dan ook het beste een professioneel bedrijf inschakelen die een goede naam heeft op het gebied van zonnepanelen. Waar moet je echter allemaal op letten bij de installatie van zonnepanelen op een schuin dak?

Zonnepanelen op een schuin dak

Misschien heb je een woning met een schuin dak. Dit heeft als voordeel dat de panelen meteen schuin naar de zon geplaatst kunnen worden. Daardoor ontstaat er een goede hellingshoek, dat voor een beter rendement zorgt. Zonnepanelen op een schuin dak zorgen dan ook voor voldoende inkomsten. Aan de andere kant worden ze helaas vaak verkeerd geplaatst. Dit zorgt soms voor gevaarlijke situaties en vermindert het wooncomfort. Zo ontstaat er door een slechte installatie bijvoorbeeld lekkage.

Zonnepalen installeren

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je door een slechte installatie van zonnepanelen te kampen krijgt met lekkage. Toch kun je problemen redelijk eenvoudig voorkomen door een goed bevestigingssysteem te gebruiken. Het haak/kliksysteem werkt verreweg het beste. Daarbij gebruiken de installateurs een aluminium beugel die om de panlat en dakpan wordt gehaakt. Vervolgens klikken of schroeven ze de rails aan de haken. Om de zonnepanelen perfect te kunnen bevestigen is het essentieel dat de panlatten van zeer hoge kwaliteit zijn.

Bevestiging met schroefhaken

Een zonnepanelen systeem werkt het beste wanneer er op een dak om de 60 centimeter een haak geplaatst is. Een andere optie is het bevestigen van zonnepanelen op een dak met schroefhaken. Hierbij schroeven installateurs een watervaste multiplex plank aan de sporen van het dak.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs