Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Soorten

De markt voor zonnepanelen is behoorlijk groot. Wereldwijd zijn deze duurzame installaties enorm in trek. De afgelopen jaren zijn de kosten voor zonnepanelen dan ook behoorlijk gedaald. Toch lopen de kosten voor mony, poly, amorf en glas-glas zonnepanelen behoorlijk uiteen. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn op dit moment bijzonder populair. Het donkere oppervlakte zorgt namelijk voor veel rendement. Door de zwarte kleur is er sprake van een gelijkmatig beeld en weinig reflectie. Zodoende zijn de installaties ook geschikt voor woningen met weinig ruimte op het dak. Toch hoef je voor een hoog rendement weinig mono zonnepanelen te plaatsen. De gemiddelde prijs is ongeveer €670 euro per paneel.

Prijs van glas-glas zonnepanelen

Een nieuwe optie wat betreft zonnepanelen is glas-glas. Het zijn unieke installaties omdat ze een extra beschermende laag hebben. Daardoor ligt de aanschafprijs vrij hoog. Gemiddeld ben je 20 procent duurder uit.

Polykristallijn voor een lager budget

Niet iedereen heeft voldoende budget om monokristallijne zonnepanelen aan te schaffen. Gelukkig is een systeem met polykristallijn een uitstekend alternatief. Ook deze panelen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, maar worden verkocht tegen lagere prijzen. Wel heeft poly een iets lager rendement dan mono. Een polykristallijne zonnepaneel kost ongeveer €590 euro.

Goedkope, maar effectieve dunne film zonnepanelen

Aan het plaatsen van dunne film zonnepanelen ben je minder kosten kwijt. Toch profiteer je na afloop nog steeds van zonne-energie. Een dunne film zonnepaneel is al verkrijgbaar vanaf €150 euro per stuk. Uiteraard ligt het rendement van deze panelen wel vrij laag. Ook de kwaliteit van de panelen is niet altijd om naar huis te schrijven. De levensduur is minder lang dan monokristallijn, polykristallijn en glas-glas. Dunne film zonnepanelen van goede kwaliteit kosten ongeveer €400 euro per stuk.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs