Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zonnepanelen sportverenigingen

Duurzaamheid bereikt alle facetten van de samenleving, inclusief sport. Dit jaar kunnen sportverenigingen namelijk geen subsidie aanvragen voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Er is een subsidie van €6 miljoen euro voor sportverenigingen beschikbaar. Een mooie regeling die duurzaamheid in de sportwereld bevordert.

Minder lange terugverdientijd

De subsidieregeling geldt al een tijdje en blijkt zeer succesvol. Sportverenigingen maken graag gebruik van duurzame energie. Dankzij de 30 procent subsidie wordt de gemiddelde terugverdientijd bovendien van 7 naar 5 jaar verlaagd. Dit betekent dat een sportvereniging al na enkele jaren profiteert van gratis zonne-energie. Alle sportverenigingen die zijn aangesloten bij het NOC*NSF komen in aanmerking voor de subsidieregeling.

Sportkantines

De wetgeving om hernieuwbare energie te stimuleren werd al in 2012 voorgesteld. Vervolgens ontwikkelde minister Kamp samen met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de plannen om het plaatsen van zonnepanelen bij sportverenigingen voordeliger te maken. De zonnepanelen zijn onder andere te vinden op het dak van sportkantines. Het zijn vaak platte daken. Dit absoluut geen probleem voor het rendement, omdat de zonnepanelen vaak op het zuiden worden gericht.

Energie advies

Eventueel kunnen sportverenigingen eerst een advies uit laten voeren. Daarbij wordt gekeken naar de energiehuishouding, en welke duurzame maatregelen er genomen moeten worden. Ook het verwachtte rendement wordt in kaart gebracht. Voor het duurzame advies wordt €500 euro extra subsidie beschikbaar gesteld.

Minimaal bedrag aan investeringen

De subsidieregeling van de overheid geldt zowel voor sportverenigingen als sportstichtingen. Daarbij krijgt vereniging 30 procent subsidie, en de stichting 15 procent. Het maximum subsidiebedrag is €125.000 euro. Daarvoor moeten de duurzame investeringen wel minstens €3000 euro hebben gekost. Dit betekent dat je minimaal 10 zonnepanelen op het dak moet hebben geplaatst. De regeling is erg populair in de sportwereld. Er zijn maar een beperkt aantal subsidies beschikbaar, dus wees er snel bij.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs