Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Stekkers

Voor het functioneren van zonnepanelen zijn een aantal onderdelen onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een omvormer, de kabels naar de meterkast en stekkers. Van het laatstgenoemde onderdeel zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. Het soort stekker is namelijk afhankelijk van het type zonnepaneel dat je gebruikt. Aan aanbod heb je in elk geval geen gebrek. Welke type stekkers voor zonnepanelen zijn er?

De populaire MC4 stekker

Misschien heb je kort geleden de knoop doorgehakt en het besluit genomen om zonnepanelen te laten plaatsen. Met de installatie van mono, poly of amorfe zonnepanelen ben je er echter nog lang niet. De panelen werken namelijk alleen wanneer je de juiste stekkers gebruikt. Het internet is de ideale plek om de juiste onderdelen voor je zonnepanelen te vinden. Zo blijkt de MC4 op dit moment de populairste stekkersoort. Het is van zeer goede kwaliteit en spatwaterdicht. De maximale belasting van de MC4 stekker met 230V is bijvoorbeeld 16 ampère.

Eenvoudig te monteren

Een andere optie voor je zonnepanelen is een netomvormer met bijvoorbeeld een MC3 of Tyco aansluiting. Het grote voordeel van dit product is dat het klemcontacten bevatten, die zeer eenvoudig te monteren zijn. Bovendien bevatten ze een extra kabeltje met stekker. De producten van de fabrikant SMA tonen aan hoe goed dit werkt in de praktijk. Ze gebruiken namelijk eenvoudig te monteren sunclixstekkers, waardoor het plaatsen minder tijd en energie kost.

Splitterstekkers

Minstens zo interessant als de MC4 stekkers en de sunclixstekkers zijn de zogeheten splitterstekkers. Daarmee kun je heel eenvoudig twee panelen parallel schakelen. Stel je voor dat je twee panelen van 125 Wp parallel wil schakelen tot een paneel van 250 Wp. De splitterstekers maken het mogelijk dat je op eenvoudige wijze parallelle strings kunt vormen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs