Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Terugverdientijd

Het rendement dat je behaald met zonnepanelen is onder andere afhankelijk van de zogeheten terugverdientijd. Het is een van de factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een flinke winst wilt behalen. Het is namelijk de bedoeling dat de terugverdientijd zo kort mogelijk is. Door middel van een speciale berekening kun je de terugverdientijd in kaart brengen.

Je persoonlijke situatie

Het is belangrijk dat je tijdens het aanschaffen van zonnepanelen rekening houdt met je persoonlijke situatie. Hoe groot is je huishouden, hoeveel zonnepanelen wil je plaatsen en wat is het budget? Dit heeft allemaal op de terugverdientijd. Voor een groter huishouden heb je bijvoorbeeld zonnepanelen nodig met meer capaciteit. Omdat deze veel energie leveren is de terugverdientijd korter. Deze kennis maakt het mogelijk om de juiste terugverdientijd te berekenen. Om de precieze som te krijgen gebruik je de opbrengst van de zonnepanelen x het stroomtarief van de energieleverancier.

Gemiddelde terugverdientijd

Sommige installateurs schetsen je een te rooskleurig beeld van de terugverdientijd voor. Zij menen zelfs dat de investering binnen 5 jaar is terugverdiend. In de praktijk is dit meestal niet het geval. Afhankelijk van het type zonnepanelen dat je aanschaft is de terugverdientijd 8 tot 10 jaar. Met de volgende handige tips kun je de terugverdientijd nog een beetje verkleinen:

  • Kies voor kwaliteit, zoals monokristallijne zonnepanelen. Deze installaties behalen het meeste rendement
  • Plaats de zonnepanelen op een dak naar het zuiden. De zon heeft er namelijk vrij zicht op, waardoor je veel winst behaald
  • Zorg voor zo min mogelijk schaduw op de zonnepanelen. Daarmee daalt je opbrengst, en neemt de terugverdientijd juist toe

Zelf zonnepanelen plaatsen

Om kosten te besparen zou je de zonnepanelen ook zelf kunnen installeren. Het scheelt in elk geval ontzettend veel geld, als je beseft dat alleen al een monokristallijnen zonnepaneel €670 euro kost.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs