Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Verzekering

Zonnepanelen zijn een belangrijk bezit die je goed moet verzekeren. In Nederland vallen ze onder de zogeheten opstalverzekering. Dit betekent dat het spullen zijn die aan je woning vastzitten. Je kunt ze namelijk niet zomaar weghalen. Zowel huizenbezitters als huurders kunnen een zonnepanelen verzekering afsluiten. Wel zijn de regels voor beide groepen bewoners op bepaalde vlakken verschillend.

Opstalverzekering

Zonnepanelen maken deel uit van de opstalverzekering. Ze vormen daarbij een vast onderdeel van het huis. Tenminste, als je de woning hebt gekocht. Bij een huurwoning geldt de opstalverzekering namelijk niet. De huurder heeft dit zelf al voor je geregeld. Wel is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee kun je goed verzekerd een aantal onderdelen in je huurwoning veranderen. Soms heeft je woning simpelweg een goede opknapbeurt nodig. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe badkamer, keuken of zonnepanelen op het dak. De inboedelverzekering maakt het mogelijk om je woning flink te veranderen.

Huurdersbelang

De inboedelverzekering, inclusief zonnepanelen, valt onder het zogeheten ‘huurdersbelang’. Hierbij moet je de waarde van je aanpassingen doorgeven. Gemiddeld wordt 10 procent van je inboedel in de verzekering opgenomen als het huurdersbelang. Neem voor precieze cijfers even contact op met je verzekeraar.

Contact opnemen

Het is belangrijk dat je de verzekering op de hoogte stelt van de aanpassingen in huis. Neem dan ook meteen contact op wanneer je zonnepanelen hebt geplaatst. De kans is namelijk groot dat het bedrag waar je voor verzekerd bent veranderd moet worden. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de waarde van je woning stijgt.

Complete dekking

Meestal zijn zonnepanelen compleet gedekt. De verhalen dat je er vaak nog enkele verzekeringen naast moet regelen zijn niet waar. Met een all-risk woonverzekering zit je helemaal veilig. Met deze uitgebreide dekking zijn je zonnepanelen zelfs verzekerd tegen extreem weer.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs