Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Zwarte zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een goed idee. Met deze duurzame vorm van energie draag je bij aan een beter milieu. Bovendien is het niet alleen milieuvriendelijk, maar nog kostenbesparend ook. Je ontvangt namelijk een minder hoge energierekening omdat de woning veel minder energie gebruikt. Zwarte zonnepanelen zien er ook nog eens stijlvol uit. Op bepaalde vlakken zijn deze zonnepanelen dan ook nog even anders.

Zwarte zonnepanelen

Niet iedereen vindt zonnepanelen op een dak er even mooi uitzien. Het voelt niet te ontdekken dat de installaties er behoorlijk opvallend uitzien. Om het aangezicht niet te verpesten zou je zwarte zonnepanelen kunnen overwegen. Zowel de panelen als de omranding is zwart. Zelfs de ruitjes tussen de zonnecellen is vaak zwart. Traditionele zonnepanelen hebben meestal een aluminium omranding en witte randjes.

Mooi geheel

Deze ‘full black’ installaties worden steeds populairder bij Nederlandse huishoudens. Dat is niet voor niets, want de zwarte kleur zorgt voor een mooi geheel op het dak. Zonnepanelen passen bovendien perfect bij donkere daken. Door de donkere kleuren vallen ze namelijk nauwelijks op. Veel particulieren beschouwen dit als een groot voordeel.

Weinig opvallend

De meeste zwarte zonnepanelen zijn monokristallijn. Deze installaties hebben de hoogste kwaliteit en zien er mooi uit. Zo zorgen ze voor een gelijkmatig beeld en weinig reflectie. Dankzij de zwarte kleur vallen de zonnepanelen nauwelijks op, terwijl je er toch behoorlijk veel rendement uit kunt halen.

Warmte

Helaas brengen zwarte zonnepanelen ook een nadeel met zich mee. Deze kleur zorgt er namelijk voor dat de panelen veel sneller warm worden. Te warme zonnepanelen verlagen het rendement. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je met zwarte panelen minder inkomsten hebt. Plaats de zonnepanelen dan ook ver van elkaar. Hou daarnaast de temperatuur scherp in de gaten met monitoring. Als je merkt dat het rendement opeens lager is dan normaal dan kun je direct contact opnemen met jouw installateur en vragen wat er aan de hand is.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs