Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-expert.nl Informatie over zonnepanelen!
Zonnepanelen-expert.nl

Monitoring

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Moderne systemen, zoals glas-glas zonnepanelen, gaan zelfs nog langer mee. Bovendien behaal je met de zonnepanelen van vandaag meer rendement dan ooit. Het is handig om de inkomsten uit je zonnepanelen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Monitoring zorgt voor een compleet overzicht van het rendement van je zonnepanelen. En is ook niet eens heel erg duur, zo een €75 euro tot €200 wat je extra kwijt bent per systeem.

Monitoring van zonnepanelen

Monitoring verschaft je een compleet inzicht in de werking van zonnepanelen. Ook zie je meteen of je PV-systeem optimaal werkt. Het zou immers erg jammer zijn wanneer je door een storing of beschadiging minder rendement haalt. Gelukkig is dit met een aantal moderne monitoringstechnieken redelijk eenvoudig te voorkomen. Je kunt dus ook direct ingrijpen als je een dag helemaal geen stroom opwekt bijvoorbeeld. Monitoring van zonnepanelen wordt op de volgende manieren toegepast:

  • Het registratie-systeem. Dit is een online monitoringssysteem die de prestaties van je PV-systeem 24 uur per dag weergeeft. Ook de productiviteit wordt dagelijks in kaart gebracht
  • Bluetooth of WiFi van de omvormer. Deze kun je via een kabel of draadloos aansluiten op een computer, laptop, smartphone of tablet. Je hoeft slechts het scherm aan te doen om de prestaties van je zonnepanelen meteen in beeld te zien verschijnen.

Interessant voor particulieren en ondernemers

Dankzij monitoring komt het bijna niet meer voor dat een storing of probleem met je zonnepanelen ongemerkt voorbij gaat. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de prestaties van de zonnepanelen via je smartphone of tablet te bekijken. Zowel particulieren als ondernemers profiteren van monitoring. Voor bedrijven is het ‘Solar-Lag’ systeem bijvoorbeeld echt een aanrader. Deze bewaakt op professionele wijze zowel grote als kleine PV-systemen en is het inlog-gedeelte speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers.

Energiemanagement

Een andere optie voor particulieren is het zogeheten ‘Energiemanagement Systeem’. In een oogopslag zie je op de computer, tablet of smartphone het energieverbruik van de zonnepanelen. Daarnaast geeft het een handig overzicht van de apparaten in huis die de meeste elektriciteit verbruiken. Het is echter meer meetapparatuur voor nodig en is daarom ook duurder dan de standaard monitoringsystemen die je bij een gewoon zonnepaneel systeem kunt kopen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs